En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella

”Rebecca Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar – och får betalt. Det perfekta jobbet, den perfekta mannen – Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke ha friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter sig ju bara en gång …

Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig.”

Äntligen ser det ut som att det börjar ordna upp sig för Becky – tills hon plötsligt klantar till det igen. Jag förstår att hon inte vill göra varken sin eller Lukes mamma besviken, men hur svårt kan det vara att bestämma hur man vill ha sitt eget bröllop? Allt eftersom jag kommer in i boken, och förberedelserna fortsätter, retar jag mig lite på att hon inte säger någonting utan att hon låter det fortgå. Innan hon vet ordet av har förberedelserna kommit alldeles för långt, och det är egentligen för sent för att säga någonting. Jag gillar dock hur hon löser det hela, och att allting slutar bra.

En annan sak som är irriterande med denna boken är att Luke hela tiden är så frånvarande. Visst, han är man, men bryr han sig inte det minsta lilla om sitt eget bröllop? Man gifter sig ju bara en gång i sitt liv. Istället kämpar han med sina företag samtidigt som han inser sanningen om hans mors relation till honom. Tack och lov vaknar han upp till slut och är den där mannen Becky en gång föll för.

Trots dessa negativa saker måste jag säga att boken är ganska bra. Kanske inte de bästa böckerna i Shopaholic-serien, men absolut läsvärd.

Boken finns tyvärr inte att köpa hos någon av de stora bokhandlarna på internet, utan man får leta på Bokbörsen.

20150528_130550

En reaktion till “En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s