Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

”Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge och sextiofemåriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Som tur är finns där förstås alla de människor som Amy skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkligen vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och inte vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes visum är på väg att gå ut från Saras nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé …”

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en riktigt charmig bok. Du har den lilla, lilla staden, där ingenting stort hänt på väldigt länge utan lever kvar i det gamla. Du har personen som kommer utifrån, och förändrar staden så att den riktigt lever upp. Jag gillar det faktum att Sara är en riktig bokmal, det blir hög igenkänninsfaktor där. Jag gillar också invånarna i Broken Wheel, för de är så typiskt amerikanska på något sätt.

Redan från början ser man att det finns en romans mellan huvudkaraktären och en av de andra karaktärerna, som under historiens gång kommer utvecklas och blir djupare. Det uppstår också andra romansen under historiens gång, som kanske inte var lika mycket förutspådda.

Det enda negativa med boken är att jag tyckte det blev lite segt efter ett tag. Det händer inte så mycket, och när de väl gör det så drar författaren ut på det, att det nästan blir lite tråkigt. Trots det är det en bra feel-goodbok som jag varmt skulle rekommendera till andra (trots att jag sagt att jag inte läser feel-good).

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

20150805_081359

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s