En schopaholic får en syster av Sophie Kinsella

”Becky Bloomwood, nygick med Luke, trodde att de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Men verkligheten är inte riktigt som kul och romantisk. Becky har fått en strikt budget. Luke jobbat alldeles för mycket och är aldrig hemma. Beckys kompis, Suze, har en ny bästa vän. Becky själv har inget jobb och känner sin ensam. Till råga på allt uppför sig hennes föräldrar konstigt, de döljer något för henne. Men när det visar sig vara en jämnårig syster till Becky blir hon alldeles lycksalig! De kommer att ha så mycket gemensamt, de kan shoppa tillsammans, välja skor tillsammans, få manikyr tillsammans… Eller?

I tredje boken om Becky, ”En schopaholic säger ja tyckte jag att författaren tappade lite men i ”En shopaholic får en syster” är hon tillbaka på banan igen. Becky lever fortfarande i sitt eget drömliv och shoppar lika mycket som förut. Jag blir dock lite irriterad på Luke igen, för även i denna boken är det jobbet som får största delen av hans uppmärksamhet. Det kan verkligen inte vara lätt för Becky med en man som knappt tillbringar tid med henne. Och som dessutom verkar ställa sig på systerns sida.

Beckys syster, Jess, hade jag lite svårt för till en början. Hon verkade väldigt tråkig och enformig. Hon kunde faktiskt varit lite mer entusiastisk över Beckys försök till att umgås när hon besökte Becky och Luke i London, istället för att köra på det hon själv alltid brukar. Mot slutet av boken ändras dock min uppfattning om Jess, då det visar sig att hon faktiskt är mänsklig. Och att de två systrarna faktiskt inte skiljer sig så mycket åt.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att boken är bland de bättre i serien. Författaren har hämtat tillbaka mycket från böckerna innan, och man känner igen sig mer i denna boken.

Tyvärr finns inte boken hos internetbokhandlarna, utan man får köpa från Bokbörsen.

20150811_100247

Annonser

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s