Scarlet av Marissa Meyer

”I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet. På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit, en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol, efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom och han till henne.”

Den här serien blir bara bättre, enligt mig. Jag älskade verkligen första delen, Cinder, men älskar denna ännu mer. Istället för att lämna Cinder och Thorne från första boken, så har författaren på ett smidigt sätt vävt samman den historien med historien och Scarlet och Wolf. Deras vägar möts på ett smart men ändå logiskt sätt, och två berättelser blir till en och samma.

Marissa Meyer är otroligt duktig att skriva, och översättaren har gjort ett bra jobb. Det slutar aldrig att vara spännande, snarare ökar den ju längre in i boken man kommer. Det är högt tempo och det händer hela tiden saker som får historian att rulla på. Det ska bli spännande att läsa tredje boken i serien, Cress, och jag hoppas verkligen författaren håller kvar spänningen från de föregående böckerna.

Köp boken på Adlibris, Bokus och CDON.

scarlet

Annonser

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s