Polnarnatt av Frida Skybäck

”Elisabeth Stiernfors står på tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherre von Strauss. När den fattige språkadjunten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir mer komplicerad. Till sist vet inte Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rosseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut …”

På många sätt kan jag säga att den här boken, andra i delen om de tre systrarna Stiernfors, är betydligt bättre än den första var. I denna delen är det mellansystern Elisabeth som mest står i fokus, då det är hennes tur att giftas bort, men vi får också följa den äldsta systern Cecilia.

I första boken var Cecilia en osäker ung kvinna som egentligen inte visste vad hon ville, förutom att skriva och få någonting publicerat. I denna boken märks det att hon har tuffat till sig lite, kanske tack vare (på grund av?) att hon fått en egen gård och eget tjänstefolk att ta hand om. Att hennes make knappt är hemma spelar nog också in i det, och det är därför jag tycker bättre om den Cecilia vi möter här, till skillnad från den vi mötte i första boken.

Hennes syster, Elisabeth, känns också lite osäker men ändå betydligt mer säker än vad Cecilia själv gjorde. Det är hennes tur att giftas bort och paras därför ihop med friherre von Strauss. Ärligt talat hade jag trott att von Strauss skulle vara med mer i boken än vad han faktiskt var, vilket förbryllar mig lite. Istället får vi följa Elisabeths vänskap med kammarflickan Vera, som plötsligt tar en överraskande vändning. Den hade jag inte väntat mig, så det blev verkligen en överraskning när jag läste det avsnittet.

Storyn är riktigt bra, och det är lätt att läsa mycket. Sida efter sida flyger man fram och ganska snart har man kommit en bra bit in i boken. Jag skulle absolut rekommendera denna boken, om man har läst första boken och känner att man vill fortsätta serien.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

9789137144795

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s