Stenänglar av Kristina Ohlsson

”Dörren till Suckarnas rum stod på glänt. Simona höll andan när hon smög fram till dörrspringan och kikade in. Hjärtat slog våldsamt. Hon var alldeles torr i munnen och vågade knappt blinka. Om hon bara kunde … Det var då hon fick syn på den. Skuggan på golvet. Det stod verkligen någon där inne. Någon som var lång och kastade en väldigt skugga över golvet.”

Sista och avslutade delen om vännerna Billie, Aladdin och Simona. I denna boken är det just Simona som är ”huvudperson”. Under påsklovet ska hon sova över hemma hos mormor, så nyligen blivit väldigt sjuk. Mormor accepterar inte hjälp från någon annan utom just Simona. Samtidigt börjar konstiga saker hända i det gamla huset. Simona och hennes kompisar bestämmer sig för att undersöka sakerna, och gå till botten med det hela.

Boken är väldigt lättläst och enkel. Historien är tidvis väldigt läskig och jag kan förstå hur rädd Simona är. I slutet får vi dock en logisk förklaring till det hela. Kristina Ohlsson är duktig på att skriva för barn, och jag är väldigt sugen på att ge mig på henne senaste bok.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

Stenänglar_Framsida-226x300

Annonser

2 reaktioner till “Stenänglar av Kristina Ohlsson

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s