Ceremonin av Kiera Cass

”För trettiofem tjejer är Urvalet deras livs chans. En möjlighet att fly den kast de fötts i, slippa det enkla liv som stakats ut för dem och istället leva i lyx och överflöd. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad det ser ut att vara – kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än någon av dem kunnat ana.”

Det första jag blev att tänka på när jag började läsa var att själva konceptet var väldigt likt Bachelor man sett på tv. En kille ska utifrån ett antal tjejer försöka hitta sin sanna kärlek. Det som skiljer boken lite åt är att det Bachelor som utspelar sig här är lite finare eftersom det är en prins som ska välja, och att tjejerna får bo på ett slott med tjänsteflickor och allt vad det innebär.

Jag kanske säger detta ofta, men: jag älskar boken från sida ett. Det blir som ett beroende i mig som gör att jag vill fortsätta läsa om America och de andra tjejerna. Jag blir också något överraskad av att detta visar sig vara en perfekt bok för mig, en riktig Miimz bok.

Jag gillar författarens sätt att skriva. Hon bygger upp berättelsen bra och får mig som läsare och förstå att Urvalet är en stor sak och att det bör tas på blodigt allvar. Jag gillar också hur central kungafamiljen är, både i boken i sig men också i landet. Hon får mig redan från början att känna mig trygg med America, en riktigt begåvad tjej som gör allt för att hjälpa sin familj. Ändå blir jag förvånad över att hon ställer sig så emot Urvalet, att hon är helt övertygad om att det inte är någonting för henne.

Trots det får vi senare i boken uppleva hur America dras till Maxon, men att hon själv inte vill erkänna sina känslor för honom.

Det som grämer mig lite är att boken slutade så plötsligt och så spännande. Jag vill ju veta vad som händer! På plussidan är slutet riktigt bra, för det får mig att verkligen längta till hösten, då nästa bok kommer.

Stort tack till B.Wahlströms för boken och för att jag fick vara med i bloggstafetten!

I morgon kan ni läsa om Boktokigs tankar om boken.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

En reaktion till “Ceremonin av Kiera Cass

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s