Dumplin’ av Julie Murphy

”Willowdean, av sin mamma kallad Dumplin´, har alltid trivts med hur hon ser ut. Ja, hon är tjock, men vad gör det? Hennes inställning till den perfekta bikinikroppen? En kropp i en bikini.

På sitt nya jobb möter hon Bo, en trevlig och enormt snygg privatskolekille. Klart att hon attraheras av honom. Vad som däremot förvånar henne är att verkar gilla henne tillbaka. Will, som aldrig tidigare besvärats över sina valkar, och som gärna chockerar sin omgivning genom att kalla sig själv tjock, börjar plötsligt känna sig osäker. Och det stör henne. Så hon bestämmer sig för att vinna tillbaka sitt självförtroende och samtidigt visa alla i Clover City att hon minsann duger precis som hon är.”

Jag har länge velat läsa den här boken, men det har varit så många andra emellan att denna fått vänta väldigt länge. Vilket absolut inte varit något negativt, för ju längre jag väntat desto mer peppad har jag blivit på att läsa den. Det är som att jag redan från början visste att jag skulle tycka om den.

Dumplin´ handlar om Willowdean, som själv kallar sig tjock och sticker på så sätt ut från samhället. Hon själv har dock inga problem med det, hon älskar sin kropp. Men när hon träffar Bo börjar självförtroendet vackla och det är inte samma självsäkra Will vi får följa.

Wills kompisar är en stor hjälp för henne när det börjar vackla. De visar att det är rätt att stå upp för sig själv, oavsett utseende, och att vi alla duger som vi är.

Det är nog just därför jag gillar boken så mycket, för att huvudpersonen är en kurvig tjej med otroligt stort självförtroende, som till en början inte låter någon annan trycka ner henne. Men när hon träffar Bo får Will dåligt självförtroende och börjar klanka ner på sig själv. Alla har vi varit där någon gång, och tyckt att vi inte duger som vi är. På det sättet tycker jag boken passar väldigt bra in just nu, med tanke på att allt fler börjat stå upp för sina kroppar och visa att de idealen som finns inte är sunda.

Köp den svenska boken på Adlibris eller Bokus eller på engelska på CDON.

dumplin

Annonser

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s