Vem som helt utom Ivy Pocket av Caleb Krisp

Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för. Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad. När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.”

Ivy Pocket är minst sagt en väldigt udda figur, som ofta säger det första hon kommer att tänka på. Därför är det inte svårt att gilla Ivy, redan efter några sidor känner jag att hon är en helt underbar person, trots sin låga ålder på tolv år. Ganska snart kastas Ivy in i ett spännande äventyr när hon får diamanthalsbandet av hertiginnan. Varken Ivy eller läsaren vet vad som väntar.

Under bokens gång får vi stifta bekantskap med en rad olika människor, vissa trevliga andra inte lika trevliga. Matilda blir för mig en enormt bortskämd flicka som genom hela sitt liv fått det hon alltid pekat på. Rebecca däremot är den lite annorlunda i familjen, även om hon inte är annorlunda på samma sätt som Ivy. Vi får även veta lite om Miss Always, som Ivy till fullo litar på. Jag som läsare börjar dock få mina aningar ganska tidigt i boken. Det är något skumt med henne. När vi sedan får lära känna Miss Frost lite blir allting svårare. Vem är den de säger sig vara, och vem ljuger? 

Historien är spännande men också fylld med humor. Boken är dessutom väldigt lättläst. Jag gillar också bilderna som finns med, de tillför en hel del till berättelsen, och gör den mer levande. 

Köp boken på AdlibrisBokus eller CDON.

vem-som-helst-utom-ivy-pocket

 

Annonser

2 reaktioner till “Vem som helt utom Ivy Pocket av Caleb Krisp

  1. Den här står och väntar på att bli utläst, det är nog dags att ta tag i det igen. Jag gillar humorn i den, Ivy Pockets raka repliker fick mig att skratta till flera gånger 🙂

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s