Glassvärdet av Victoria Aveyard

”Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen – vännen – som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadväckande: Hon är inte den enda i sitt slag. 

Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-dilver-krigare till kampen mot henes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra. 

Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?”

Det tog längre tid än vad jag tänkt att läsa ut denna, men när jag väl satte mig ner flög sidorna fram. Jag sträckläste de sista sidorna igår kväll och det kändes så snopet när det väl var slut. Nu vill jag ha nästa bok, så jag får veta hur det går för Mare. Huuuur ska jag klaara denna väntan?

I Glassvärdet forsätter Aveyard i samma stil som första delen, Röd drottning. Vi får följa Mare i hennes jakt på andra röda som liksom henne besitter silverkrafter. Tillsammans ska de kämpa mot den svekfulle Maven och hans mor. Men det går inte riktigt som Mare planerat. Relationer sätts på spel och löften som tidigare getts blir svåra att hålla.

Boken tar vid precis där den första slutade, och redan från första meningarna är spänningen på topp. Aldrig någon gång under läsandet blir jag besviken, utan författaren leverar verkligen. 

Köp boken på AdlibrisBokus eller CDON.

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s