Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed

”Maya Aziz är sjutton år och född i USA, med det känns som att hon lever i två världar. Hon slits mellan att följa sina indiska föräldrars önskan – att börja på college i närheten av deras hem i Chicago och så småningom gifta sig med en trevlig, muslimsk kille – och att göra det hon själv drömmer om. För hon vill inget hellre än att flytta till New York och gå en filmutbildning, stå på egna ben och klara sig själv.

Men just som hon trodde att saker inte kunde bli mer komplicerade drabbas staden hon bor i av en terrorattack, och det visar sig snart att den huvudmisstänkta delar efternamn med Maya. Grannar, klasskamrater och andra människor i Mayas närhet blir plötsligt fyllda av fruktan och hat, och hennes liv förändras till oigenkännlighet. ”

Kärlek, hat och andra filter är en sådan bok som jag länge velat läsa, just för att den fått så många bra recensioner av bokbloggare. Och jag måste verkligen instämma med dem, för denna boken är otroligt bra. Och det råkar också vara författarens debut. Vilken debut!

Det är lättläst och spännande redan från första sidorna och det märks att författaren vet vad hon skriver om. Att hon också tar upp aktuella ämnen som rasism gör att boken blir än mer intressant, och jag bokstavligen slukar sidorna. Mayas berättelse fängslar mig enormt.

Jag ser verkligen fram emot flera böcker av denna författare.

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

Annonser

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s