Publicerad i Recensioner

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

”En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att skvallra och äta Mona omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad vad det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?”

Bokcirkeln vi världens ände är en otroligt välskriven bok, vilket märks efter bara några sidor. Jag dras genast in i historien, och fäster mig vid de olika karaktärerna. Till en början tycker jag det är lite för många namn att hålla koll på, men ju längre in jag kommer desto enklare tycker jag det blir. Jag blandar inte ihop någon karaktär med en annan, vilket är vanligt när det är många att hålla reda på.

Jag älskar den varma tonen som finns genom hela boken, och att författaren låtit böcker och bokcirkeln vara som en röd tråd genom hela historien. Samtidigt får vi följa med i letandet efter Patricias syster Madeleine, som försvann för över trettio år sedan, och bara det är en så spännande historia att jag hela tiden vill fortsätta läsa för att ta reda på vad som hänt med henne. Kommer man hitta henne? Kommer man få veta varför hon inte kom hem? Dessa är några frågor som snurrar i mitt huvud medan jag läser.

Jag älskar böcker där författaren delar upp historien, så att den dels berättas i nutid men att jag som läsare också får veta vad som hände då, några år tillbaka. Jag gillar när jag som läsare har ett lite övertag mot karaktärerna i boken, och här har Frida Skybäck lyckats suveränt. Med snygga övergången från dåtid till nutid håller hon fast mig som läsare, och lyckas leverera historien på ett snyggt sätt. När jag väl slår ihop boken dröjer sig en varm känsla kvar inom mig.

Ett riktigt stort plus är det OTROLIGT snygga omslaget. Jag tror aldrig jag sett något så snygg omslag förut! Redan är jag fick hem boken och tog ut den från den vadderade påsen, tyckte jag direkt att omslaget var snyggt utformat, och förmedlar historien klockrent.

Tack Frida Skybäck och Louise Bäckelin förlag för recensionsexemplaret. Jag älskade boken från början till slut!

Köp boken på Adlibris, Bokus eller CDON.

En reaktion till “Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s