Påfågelsommar av Hannah Richell

”Lillian känner sig instängd, som ett av alla vackra ting på godset Cloudesley. Äktenskapet med den mycket äldre Charles Oberon är olyckligt och hennes enda källa till glädje är styvsonen Albie. Tills en karismatisk konstnär anlitas av Charles för att bo hos dem över sommaren och dekorera ett rum – något som rubbar hela tillvaron och får enorma konsekvenser.

Många år senare kliver Lillians barnbarn Maggie över tröskeln till Cloudesley. Hon har återvänt från Australien, dit hon flydde hals över huvud efter ett stort kärlekssvek. Nu vill hon ta hand om den enda hon har, sin älskade gamla farmor, men hur ska det gå när huset förfaller, pengarna är slut och de är alldeles ensamma? Eller är de det? Tiden är inne att se sanningen i vitögat och konfronteras med det förflutna.”

Påfågelsommar är första boken av författaren som jag läser. Jag köpte denna för säkert tre år sedan, så med andra ord är det dags att den blev läst.

Boken utspelar sig ur två olika perspektiv, dels Maggies och dels Lillians. Den utspelar sig också under två olika årtal, författaren har dock inte skrivit vilka. Och även om författaren är ganska skicklig på att byta mellan de olika perspektiven och årtiondena måste jag säga att jag hade velat ha det ännu tydligare. Det tog mig några kapitel innan jag förstod att Lillians perspektiv var flera år bakåt i tiden, och till en början blev det rörigt, men efter ett tag kom jag in i boken så pass att det gick smidigare att läsa.

Trots detta gillade jag boken riktigt mycket. Den var lättläst, sidorna flög fram, och historien var lätt att ta till sig. Jag gillar språket oerhört, det fick mig att vilja utforska fler av författarens böcker.

Köp pocketboken på Adlibris eller den inbundna på Bokus.

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s