Hemligheten på Seaview Cottage av Emily Gunnis

”1960: Trettonåriga Rebecca lever i skräck för sin faders ilska. Samma natt som en storm drar in från havet hör hon hur någon knackar på nedervåningen i Seaview Cottage och hur en diskussion följer. När polisen senare kommer är båda föräldrarna döda och besökaren försvunnen. Men ingen tror på Rebeccas berättelse.

2014: Journalisten Iris får i uppdrag att skriva om en kvinna som rymt med sitt nyfödda barn från sjukhuset. Spåren leder förvånande nog till Iris mammas barndomshem: Seaview Cottage. Och historien som börjar nystas upp har legat begravd länge …”

Hemligheten på Seaview Cottage är andra boken på svenska av författaren, men första som jag läser. Men som fort jag läst sista sidan och slagit igen boken känner jag att jag vill ha mer av författaren, för denna var oerhört spännande! Redan några sidor in fastnar jag och vill bara veta mer. Spänningen stiger, vad hände egentligen med Rebeccas föräldrar den där kvällen? Och vad är det hon själv döljer för sina döttrar?

Sidorna i boken flyger fram, för jag vill hela tiden veta mer och innan jag anar det är boken slut. Och trots att boken är ganska kort, har författaren lyckats knyta ihop allting snyggt på slutet och jag är nöjd när jag slår ihop boken. Om man ska nämna någon sorts kritik, så hade förlaget kunnat använda en annan font (textstil) på det som är skrivet i Rebeccas dagbok. Det tog mig några gånger innan jag faktiskt förstod att dagboksanteckningen inte fortsatte, utan att det var berättelsen i sig. Förutom det älskade jag boken, för spänning är verkligen någon som Emliy Gunnis kan.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s