Publicerad i Recensioner

Flickan i brevet av Emily Gunnis

1956. När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret’s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig att lämna St Margaret’s.

Nutid. Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret’s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret’s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar.

Flickan i brevet är författarens debutroman. Jag har tidigare läst Hemligheten på Seaview Cottage av författaren, och gillade den riktigt mycket. Det var spännande från första till sista sida, precis som denna. Det är svårt att lägga ifrån sig boken, man vill hela tiden veta hur det går, om Sam kommer fram till sanningen om Ivy och hennes familj. Det är välskrivet och spännande, och jag gillar denna lika mycket som den andra boken. Samtidigt är det hemskt att veta att boken är baserad på verkliga händelser, och att många kvinnor gått igenom detta helvete, men att många inte visste om det förrän långt senare.

Köp boken på Adlibris och Bokus.

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s