Publicerad i Allmänt

Semesterutflykter

Två utflykter har det hittills blivit på semestern. En igår och en idag. Igår var vi till Grängesberg och besökte Motor och Nostalgimuséet som finns där. Jag hade aldrig varit där förut, som jag har pratat några gånger om att jag skulle vilja dit. Maken har varit där en gång tidigare, dock var han inte så gammal då så han minns inte så mycket av besöket.

Det fanns mycket att titta på där, både motordrivna fordon och mycket annat. Radioapparater, kameror, filmkameror, kläder, skrivmaskiner – allt möjligt. Det var riktigt roligt att gå runt där och och titta på allting. Man tänker ju att det är längesen allt detta användes, men maken hittade några modellbilar där som han hade när han var liten. Det ställde saker i lite perspektiv kan jag säga.

Idag var vi till Stollbergs gruva, som ligger en liten bit från där jag växte upp. Trots det har jag aldrig varit där, förrän idag. Gruvor och gruvdrift har jag alltid funnit fascinerande. Men jag skulle inte velat leva på den tiden, att jobba i gruvan har jag förstått var ett tungt arbete som inte alla klarade av.

Det var lite läskigt att gå runt där, eftersom staketet som satt runt gruvhålet var väldigt dåligt på sina ställen, men det var samtidigt intressant. Det fanns också ett litet utsiktstorn att gå upp i. Dock satt den en lapp nedtill där det stod ”Tornet bedträdes på egen risk”. Vi vågade oss ändå upp i det, men vi gick ner ganska snart. Man bör nog göra någonting åt det. Och staketet runt gruvhålet. Det vore hemskt om någon gjorde sig illa där.

Ha det bra!

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s