Publicerad i Recensioner

Gröna, sköna vårvindar av Christoffer Holst

”Det är maj och kriminalreportern Cilla trivs med livet, även om hon är osäker på vad nästa steg för henne och Adam ska bli. Är hon verkligen redo att lämna lyan på Södermalm och flytta hop med sin stiliga polispojkvän?

På jobbet stöter hon på ett gammalt skärgårdsmysterium från 60-talet, och ju mer hon och den pensionerade vännen Rosie gräver i fallet, desto tydligare blir det att de inblandade fortfarande har en hel del att dölja.

Samtidigt har den kända mat- och vinprofilen Julia fått låna en bekants hus på Bullholmen, för att slutföra boken hon arbetar med. Våren är i luften, men skärgårdsvärdet visar sig från sin mest nyckfulla sida och när det en kväll blåser upp till storm blir Julia vittne till en fruktansvärd tragedi. Men var det som inträffade verkligen en olyckshändelse?”

Gröna, sköna vårvindar är fjärde delen om Cilla Storm, och kanske även den sista. Det vore jättetråkigt om det var så, för jag gillar verkligen att läsa om Cilla, Rosie, Adam och Zacke.

Denna boken utspelar sig några månader efter föregående bok. Våren och värmen har börjat komma till Stockholm och Cilla är på jakt efter nya fall till podden Blodspår, och stöter på ett gammalt skärgårdsmord som skedde på Bullholmen, där Cilla har sin kolonistuga. Hon börjar nysta i fallet (självklart, det är ju Cilla vi pratar om), samtidigt som man får följa Julia som får låna en väns föräldrars hus på Bullholmen för att kunna skriva färdigt sin bok.

Så småningom nystas allting upp, men boken behåller fortfarande den där mysiga känslan. Det blir aldrig mörkt och rått utan håller sig på en lagom nivå. Perfekt deckare, för en som inte är van vid att läsa deckare, att läsa så här på sommaren. Jag hoppas att detta inte är sista delen i serien. Jag har verkligen fastnat för Cilla och hennes vänner, och skulle vilja se många fler böcker framöver. Det här är deckare helt i min smak.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

2 reaktioner till “Gröna, sköna vårvindar av Christoffer Holst

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s