Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

”På Frejaskolans högstadium är stämningen minst sagt spänd. Tjejerna har upptäckt att de inte behöver stå ut med vilka orättvisor som helst, och killarna har upptäckt att de tycker att tjejerna är skitjobbiga. Och så händer något som ökar sanningen ytterligare – skolans gympasal brinner ner. Det tar inte lång tid innan ryktesspridningen på skolan, och i hela samhället, är i full gång. Kan branden ha varit anlagd? Och vem är det i så fall som gjorde det? När misstankarna vänds mot Eleni bestämmer hon, Tilde och Jasmine sig för att ta reda på sanningen.”

Jobbiga tjejer är fortsättningen på Fula tjejer och försätter där förra boken slutade. Även denna är en bok jag tycker att alla borde läsa. Återigen är sociala medier centralt i hela boken, men även tjejerna tar stor plats. Jag gillar det. Jag gillar det oerhört mycket.

Handlingen är som tagen från verkligheten och, i likhet med första boken, något som skulle kunna hända i vilken stad som helst. Den visar också vilket tryck sociala medier har på oss, speciellt de yngre. Jag är väldigt pepp på den tredje och sista boken, och hoppas den kommer snart!

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s